Rólunk

Tudtad, hogy a legtöbb általános iskola első osztályában, de a kicsit nagyobbak esetén is gond van a gyerekek kézügyességével, a finommotorikájával?

Mi is az a finommotorika?

A finommotorika = a kéz, az ujjak mozgékonysága, együttműködése. A kézmozgás vezérlésében szerepet játszik a szem irányítása, a tapintásos érzékelés, a térben való tájékozódás, a figyelem, a tónusos alkalmazkodás, a forma megtervezésének és visszaadásának összessége. Megfigyelhetjük rajzolásban, játékban.

És azt tudtad, hogy ezeknek a gyermekeknek nehezebben megy a betűalkotás? Jellemző az erős írásnyomat, a betűk egyenetlensége, a sorköztartás nehézsége. Ezért nagyon fontos a finommotorika fejlesztése,  csiszolása, hiszen ezek a mozgások előfeltételei az írástanulásnak, illetve a technikai munka  pontos elvégzésének, mintegy előkészítik ezeket. Például miközben a gyermek rajzol, fejlődik a szem-kéz összehangolt munkája, ezáltal erősödnek a csöppnyi gyermekkezek aprócska izmai, izületei.

Ezért már egészen kis kortól tanácsos, hogy a gyermekek sokat rajzoljanak, gyurmázzanak, mintázzanak, tépjenek, nyírjanak papírt, készítsenek mozaikképet, papír, filc applikációkat, montázsokat, fessenek ecsettel vagy anélkül a kis ujjacskáikkal vagy a tenyerükkel, origamizzanak, fűzzenek gyöngyöt, varrjanak, stb. hiszen ezek közben ügyesedik a kezük.

Barkács Oli célja, hogy ehhez nyújtson segítséget termékeivel, ötleteivel mind a gyermekeknek, mind a szüleiknek. Miközben fejlődik a kicsik finommozgása, elkészítenek valami szép alkotást, amire büszkék lehetnek és akár meg is ajándékozhatnak vele valakit! Mert alkotni JÓ és adni ÖRÖM!

Természetesen a nagyobbakra is gondol Barkács Oli, így biztos mindenki megtalálja majd a neki tetsző kreatív szetteket, illetve alapanyagokat, amire szüksége lehet ötleteihez.

Barkács Oli megígéri, hogy folyamatosan kutatni fog újabb és újabb érdekes lehetőségek, termékek, ötletek után, így érdemes lesz újra és újra benézni hozzá!

 

Mindenkinek Jó Szórakozást Kívánok!

   

 

Akciós termékek
INGYENES SZÁLLÍTÁS

A 20 000 Ft-ot meghaladó rendelés esetén a szállítás INGYENES!